Wat zijn Asperlettes?

Asperlettes zijn asperges van de jongste percelen. Deze energieke en jonge asperges hebben een sublieme, romige en malse smaak waardoor ze met recht de naam koningin onder de asperges dragen. De Asperlettes zijn gelimiteerd alléén in de maand april exclusief verkrijgbaar op Culinaire Versmarkt.
meer weten voor de pers

Het asperlette seizoen
2011 is alweer voorbij!

Alle recepten op deze pagina zijn nog steeds verkrijgbaar bij Culinaire Versmarkt met gewone asperges van de beste kwaliteit; bijna net zo lekker!


Asperlettes: direct van de teler

De Asperlettes worden betrokken van Will Teeuwen, die met zijn bedrijf Teboza al jarenlang DE expert is op het gebied van aspergeteelt. Met passie en gevoel worden de Asperlettes verbouwd, zodat wij volop kunnen genieten van het witte goud.
Aspergesoep

Voorgerecht

Een romige soep met de zachte smaak van de asperges. De amandelen en gerookte zalm geven een extra bite en ziltige smaak aan de soep.
€ 7,75 p.p.
 
 
 
 
 
Salade met asperges, rucola, grapefruit en jonge geitenkaas

Voorgerecht

De frisse smaak van de grapefruit en rucola passen goed bij de asperges. De combinatie met de geitenkaas is een aanrader!
€ 6,79 p.p.
 
 
 
 
 
 

Muscat d'Alsace

Aangename witte wijn uit noorden van de Franse Elzas, het domaine is gesitueerd in het plaatsje Molsheim waar ook de beroemde ...
€ 9,95
bekijk en bestel
 
 

Menetou - Salon Bougrier

Heerlijke verfijnde witte wijn afkomstig van de bovenloop van de Loire, gelegen op zo'n 200 kilometer van Parijs. De wijn is ...
€ 13,95
bekijk en bestel
 
 
Asperges met gebakken kalfsoester

Hoofdgerecht

Een overheerlijke combinatie van de zachte asperges met de smaak van milde kalfsoester en geroosterde tomaatjes.
€ 13,61 p.p.
 
 
 
 
 
Asperges a la Flamande

Hoofdgerecht

De welbekende en traditionele manier van het serveren van asperges. Simpel met ei, ham en boter.
€ 11,27 p.p.
 
 
 
 
 
asperges met zalmfilet

Hoofdgerecht

De gesmolten citroenknoflookboter geeft een romige smaak aan de toch al milde asperges. De salade erbij biedt afwisseling met een extra stevige bite.
€ 14,54 p.p.
 
 
 
 
 
asperges met boter

Hoofdgerecht

Puur, simpel, maar overheerlijk. De smaak van de asperges komt perfect naar voren, met de huisgemaakte mayonaise een must om nog eens klaar te maken.
€ 9,26 p.p.
 
 
 
 
 
 

Pinot Grigio Reserva Mezzacorona

De wijngaarden van Mezzacorona zijn gunstig gelegen in Trentino, Alto Adige op de heuvels rond Piana Rotliana. De druiven worden ...
€ 9,95
bekijk en bestel
 
 

Monty's Hill Chardonnay

Goudgeel van kleur, in de neus sporen van boter,hazelnoot en banaan. Lekkere frisse mooie volle gestructureerde Australische ...
€ 4,95
bekijk en bestel
 
 

Penrosa Sauvignon Blanc

Helder goudgeel van kleur met groene reflexen, de geur is levendig en expressief waarin duidelijk de karakteristieke kenmerken...
€ 5,95
bekijk en bestel
 
 

Stimson Chardonnay

Vol fruitige sappige chardonnay uit Washington Estate, in de geur sporen van rijpe appel en peer met heerlijke tropische nuances.
€ 11,50
bekijk en bestel